Pages

Tuesday, February 15, 2011

r e z e k i

Bila sebut je pasal rezeki mesti selalunya berkaitan dengan satu benda yg baik...sebagai CONTOH :-

Pada tanggal 29 hb Januari aku disemakkan oleh nombor yg aku pun x kenal sapa ownernya..tp yg conform nombor rumah or pejabat starting 03 - *******.. (tapi rasanya skrg TM dah ade jual nombor mcm nombor rumah tp bleh pakai kt Nphone..aku pun ternampak pasal bende ni kt dlm FB)
korang cek2 la..

aku dapat panggilan tu time tu aku tengah berkemping (camping) di uluyam yg dah rupa apa ntah kemping tu..hahaha..hujan je memanjang..tp smuanya itu adalah rahmat dariNYA =)

aku terpaksa lari kjup dari smua org sbb nak charge betri aku yg sgt weak utk bertahan selama aku kemping kt sane..actually INDUCTION dari senior2..haha..best la korang seniorr...


nak panjangkan   pendekkan cerita ..tgh dok aku charge nphone aku ade la org call..tgk nombor x knal..sbb pakai nombor pejabat or rumah.. aku jawab je la..






khayalan semata2 hahaha.. kalau la dia ni yg call aku mmg ak layan baekkk punye..mslhnye jantan yg call aku..hehe.. 


si penalipon : hello encik, maaf menggangu..sy wakil dari CELCOM.. tahniah encik kerana menjadi pemenang utk blackberry torch pada hari ini..

aku : hello..ye sy... huh?? menang ape? blackberry torch? *aku bercakap ngn nada ckp ngn kawan2 je sbb kawan2 aku yg baik hati smua slalu dok kenekan dgn panggilan2 bongok sebegini rupa..hahaha..so aku wat endah x endah je la dgn panggilan mcm ni...

si penalipon : ye encik...encik adalah pemenang bertuah utk hari ni..insyallah nama encik akan keluar di laman web celcom.com.my or xpax.com.my.

aku : aku pun ngn selamber..ohh ye ke? ohh....rezeki la mcm tu.. *suara mcm org buat bodoh je padahal..hahahaha.. aku pun da tekad klu dia start tanya nombor account aku kompom trus aku off call..malas layan..hahahaha

si penalipon : untuk semakan sy nak semak blk maklumat encik..nama encik Mohd Fazli Bin Abd Rahman ke?

aku : ye sy.. *aku mula sangsi la sbb dia tau nama penuh aku plak..sape la dajal aku ni..huhu

si penalipon : alamat encik di lot *** jalan 2 , Pdg ****..

aku : betul tu encik tp ad tertinggal skit..aku pun sbut la nama jln betul2.. lpas je aku sbut  aku dengar la seakan bunyik dia tgh tekan keyboard utk betulkan alamat * aku mcm da start percaya skit la sbb mane plak mamat ni tau alamat penuh aku..then x mintak2 lagi no accout..

si penalipon : sy fendy sebagai (pe ntah jawatan dia aku lpe plak) .. sy call cuma nak bg tau je sbb x ramai org nak tgk kt laman web tu.. 

aku : ohh..sy faham..biasa la tu encik.. urmm, mcm mane cara sy nak dapatkan hadiah tu? kene beli pape ke?

si penalipon : lebih kurang dlm 3 minggu lagi akan sampai surat ke rumah encik dari celcom.. encik boleh bawak surat tu berserta IC utk tebus hadiah tersebut di branch2 celcom terdekat di tempat encik..encik tinggal dimana? <-- ayat mamat ni skema je..aku pun kene la jd skema skit...hahahaha

aku : owhh..sy tinggal di area shah alam..

si penalipon : area kl dan shah alam ade lbih kurang 7 branch.. (klu x silap 7 lakot) then dia sebut la smua nama branch tu dengan cepat dan lancar.. * sah la aku rasa dia ni bukan mmbe2 aku nak dok dajal aku..hahaha...rezeki2

aku : aku pun trima kasih byk2 kt dia..rezeki sy la encik..syukur

si penalipon : tu la..rezeki.. lpas ni stay la pakai no celcom jgak ye..jgn la tuka..

aku : ehh.. mesti la encik, tak kan la da menang hadiah mcm ni sy nak tukar2 no..lagipun sy mmg x pnah tuka nombor * tgk! betapa baikkan aku sebagai pelanggan setia celcom..hahahaha

pendek crita slesai la sesi perbualan power kami ni..hahaha.. so hari2 la aku dok cek kt laman web celcom and xpax utk tgk senarai pemenang :D hahaha..syukur 




FAINELLI!!!! 
word ni dalam bahasa italy..italy la sanggattt~ hahahaha



bleh tekan kt gmbr power ni utk mendapatkan paparan yg lebih cantekkk dan clear :D




Nampak tu..tu bukan nick name aku..hahahaha..dah tu kenapa aku sebok2 tandakan kat nama tu? sebab tu nama sebenar aku la.. :D


" www.xpax.com/promo_cny_winners.html "


ni gambar lpas seminggu dia call klu x silap..skrg kene la tunggu smpi smua nama pemenang naik dlm laman web baru bleh tuntut hadiah... last 18 februari 2010 **ape lagi rebut la peluang pada sape2 yg pakai BB.. syaratnya on kan je service BBM or internet.. rm0.50 ,rm 1.00 or rm2.50 per day..ikut hangpa la nak plih yg mana 1 :D gud luck na..






letih aku dok cerita pasal CELCOM yg POWER ni * pandai x aku bodek celcom..haaa..hahahaa..


sekarang kene la tunggu lagi 2 minggu lagi utk tuntot hadiah ni :D hehe.. tahniah buat diri sy.. 


(^_^) 


ni la cerita contoh aku tentang rezeki :D
sekiann....


RED BLACKBERRY TORCH! =D






Insyallah dlm 2 minggu lagi or masa terdekat akan di hapdet post baru!


ngantuk la..woiittt  et & aman  korg x ngantuk ke? hahaha..




zZZzZZz! <-- ni namanya tido keras..haha..

3 comments:

  1. ko betol2 dpt bb torch ar nih. ?

    ReplyDelete
  2. ok...bak r bb lame kau tu kat aku. hahaha.
    takpon kau jual je rm50 kat aku. XD

    ReplyDelete
  3. et: hahaha..RM50..wahh..mahal tu..nnt aku tolong carikan housing harga RM50 utk ko.. hahaha :D
    pakai la BB et..cepat2 :P

    ciskek : tgh menanti lg ..hehe

    ReplyDelete